SEVERNA KOREJA UHAPSILA DVA JAPANCA ZBOG DROGE

Izvor: Kurir, 04.Maj.2011, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEVERNA KOREJA UHAPSILA DVA JAPANCA ZBOG DROGE

SEUL - Severna Koreja je danas uhapsila dvojicu japanskih poslovnih ljudi, a trećeg deportovala, zbog optužbi za trgovinu drogom i falsifikovanje novca.

Trojica Japanaca su priznala da su počinili ove zločine u martu, po dolasku u grad Rason, na severoistoku Severne Koreje, javila je zvanična agencija KCNA.

"Ono što su učinili jeste teško kršenje (severnokorejskog) i međunarodnog zakona i za to će odgovarati pred licem pravde", navela je agencija, preneo je Asošiejtid >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pres.

Uhapšeni su Hidehiko Abe, direktor japanske kompanije "Rialajz", i Takumi Hiruka, direktor "Sugite indastrijala", a proteran je Masaki Furuja, bivši direktor kompanije "JP Dajrin", saopšteno je u Pjongjangu.

Izveštaj o hapšenju Japanaca usledio je tri nedelje pošto je Pjongjang saopštio da je uhapsio jednog Amerikanca zbog zločina protiv države.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.