Rodžers krivi kinesku hranu za pozitivni doping nalaz

Izvor: Blic, 21.Dec.2013, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodžers krivi kinesku hranu za pozitivni doping nalaz

Australijski biciklista Majkl Rodžers, koji je pao na doping testu u oktobru na Kupu Japana, okrivio je kinesku hranu za pozitivan nalaz.

Rodžers u saopštenju tvrdi da nije namerno uzeo nedozvoljenu susptancu klenbuterol, koja mu je analizom otkrivena u organizmu.

"Pre odlaska u Japan, bio sam na Svetskom turu u Kini. Koliko sam razumeo, Svetska antidoping agencija (WADA) kao i ostala antidoping tela, objavili su da je hrana kontaminirana klenbuterolom ozbiljan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << problem u Kini", rekao je Rodžers.

Trostruki svetski šampion u trci na hronometar, bio je kapiten tima Sakso Tinkof na ovogodišnjem Tur de Fransu, koji je završio na 16. mestu.

Rodžersov timski kolega Španac Alberto Kontador suspendovan je ranije na dve godine zbog pozitivnog nalaza na klenbuterol tokom Tur de Fransa 2010, uprkos njegovoj argumentaciji da je bio žrtva kontaminirane hrane.

WADA je pre dve godine upozorila sportiste da vode računa o mesu koje konzumiraju tokom boravka u Kini i Meksiku.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rodžers krivi kinesku hranu za pozitivni doping nalaz

Izvor: Dzungla.org, 21.Dec.2013

Australijski biciklista Majkl Rodžers, koji je pao na doping testu u oktobru na Kupu Japana, okrivio je kinesku hranu za pozitivan nalaz.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.