Priprema za uništavanje severnokorejskog satelita?

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 14:34

Priprema za uništavanje severnokorejskog satelita?

Japanski ministar odbrane Jasukazu Hamada izjavio je da se vojska priprema da uništi ostatke severnokorejskog špijunskog satelita.

Hamada je naredio da se vojska pripremi jer bi mogao da naredi ispaljivanje raketa presretača da bi se smanjila šteta u slučaju da delovi satelita postanu pretnja.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un rekao je ranije ove nedelje da će njen prvi vojni špijunski satelit biti lansiran na neodređeni datum.

Hamada je uputio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnike da pripreme rakete zemlja-vazduh PAC-3 u jugozapadnom Japanu u oblasti za koju se veruje da je ispod putanje leta severnokorejske rakete koja će nositi satelit.

Takođe je naredio raspoređivanje razarača opremljenih raketama SM-3 brod-vazduh u priobalne vode, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.