Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2016, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola Tokija bez struje, zaustavljeni vozovi

TOKIO - Dio Tokija ostao je danas privremeno bez električne energije, što je pogodilo pojedine državne službe i izazvalo zaustavljanje vozova u glavnom gradu Japana.

Tokijska elektrodistribucija (TEPKO) saopštila je da zvaničnici pokušavaju da utvrde uzrok nestanka električne energije u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu.

TEPKO je saopštio da je uočen dim u jednoj podstanici elektro-mreže >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u gradu Niza, nedaleko od Tokija. Zvaničnici provjeravaju uzrok tog incidenta i da li je povezan sa nestankom struje.

Japanska televizija prikazala je kako se crni dim podiže iznad podstanice u jednom poslovnom okrugu. Nema izvještaja o tome da ima povrijeđenih, prenio je AP.

TEPKO je saopštio da je 350.000 domaćinstava i kancelarija privremeno ostalo bez struje. Snabdijevanje električnom energijom kasnije je obnovljeno u većem dijelu grada.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.