Pet banaka pripremilo 1,3 milijarde dolara za preuzimanje Financial Times-a

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Nov.2015, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet banaka pripremilo 1,3 milijarde dolara za preuzimanje Financial Times-a

Pet japanskih banaka je pripremilo sindikalni kredit od 1,3 milijarde dolara kojim će medijska kuća Nikkei preuzeti britanski list Financial Times

Nikkei, izdavač najprodavanijih japanskih dnevnih novina u julu je pristao da preuzme Financial Times za 1,3 milijarde dolara. To je najveće preuzimanje u istoriji japanske medijske industrije.

Zajam će biti isplaćen kroz Sumitomo Mitsui Banking Corporation, kazali >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << su Reutersu dobro upućeni izvori. Uz tu banku, novac će pozajmiti i Mizuho Bank, Bank of Tokyo-Mitsubishi, Resona Banka te Sumitomo Mitsui Trust Bank. Novac bi trebao da bude na računu Nikkei-ja u februaru iduće godine.

Pet banaka, ali i sam Nikkei odbili su da komentarišu Reuters-ove navode.

Kao što je tportal ranije pisao, legendarni britanski poslovni list sa 127 godina tradicije u budućnosti će izdavati Japanci, jer su dosadašnji vlasnici FT-a, britanska izdavačka kuća Pearson, odlučili da se koncentrišu na osnovni biznis – izdavaštvo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: www.tportal.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.