Nisan predstavio novu tehnologiju sprečavanja sudara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2011, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nisan" predstavio novu tehnologiju sprečavanja sudara

TOKIO -

Japanski "Nisan" predstavio je, u okviru koncepta "bezbednosni štit", nekoliko unapređenih tehnologija za koje kompanija tvrdi da mogu da spreče saobraćajnu nesreću, čak i slučaju da vozač pogrešno pritisne gas pedalu pre parkiranja ili kada dođe do lančanog sudara na autoputu.

"Nisan" ističe da je novi senzor u stanju da otkrije linije na parking prostoru, a posebna sigurnosna naprava omogućava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se konroliše usporeno kretanje vozila ili da ga automatski zaustavi pre udara u nešto na parkingu, čak i u slučaju da vozač pomeša pedalu za gas sa kočnicom.

Stručnjaci kompanije naglašavaju da vozači često pogrešno koriste pedale zbog čega se godišnje u Japanu desi oko 7.000 incidenata, a većina sudara se događa u toku parkiranja. "Nisan" veruje da će novi sistem pomoći smanjivanju tog broja.

Drugi japanski proizvođač kola takođe je razvio tehnologiju koja je u stanju da otkrije iznenadno usporavanje dva vozila ispred dok se kreću po ulicama, uključujući i autoputeve i o tome upozorava vozača, čime se pomaže sprečavanje lančanih sudara.

"Nisan" planira da novi sistem upozorenja ugrađuje u vozila za jednu ili dve godine, rečeno je u sredu na predstavljanju nove bezbednosne tehnologije u Tokiju.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tehnologija koja sprečava sudare

Izvor: S media, 13.Okt.2011

Japanski "Nisan" je predstavio nekoliko unapređenih tehnologija za koje kompanija tvrdi da mogu da spreče saobraćajnu nesreću. ..Čak i u slučaju da vozač pogrešno pritisne gas pedalu pre parkiranja ili kada dođe do lančanog sudara na autoputu, nova tehnologija može da spreči nesreću...Da...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.