Nemac zbog rasističkog komentara ide kući

Izvor: B92, 29.Jul.2021, 14:55

Nemac zbog rasističkog komentara ide kući

Direktor nemačke biciklističke federacije Patrik Moster biće poslat kući sa Igara u Tokiju.

On je snimljen kako tokom trke izjavljuje nešto što je okarakterisano kao rasistički komentar, saopštilo je nacionalno olimpijsko telo.

Sve se dogodilo dok je davao uputstva kraj staze biciklisti Niklasu Arntu.

"I dalje smo uvereni da je njegovo javno izvinjenje iskreno zbog rasističkog komentara koje je dao u sredu", izjavio je predsednik nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << olimpijskog tela Alfons Herman.

On je takođe poručio da je ovom greškom Moster prekršio olimpijske vrednosti i da ubuduće neće raditi na Igrama kao direktor nemačke biciklističke federacije.

Očekuje ga i skori povratak u Nemačku.

"U žaru trenutka i pod velikim stresom koji imamo ovde napravio sam pogrešan izbor reči. Žao mi je, mogu samo iskreno da se izvinim" rekao je Moster za agenciju DPA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.