NUKLEARNE PRETNJE Japan uvodi sankcije Severnoj Koreji

Izvor: Blic, 10.Feb.2016, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUKLEARNE PRETNJE Japan uvodi sankcije Severnoj Koreji

Vlada Japana je danas najavila da će uvesti sankcije Severnoj Koreji kao odgovor na lansiranje satelita za koji Vašington i njegovi saveznici, među kojima je i Tokio, smatraju da služi kao pokriće za razvoj balističke raketne tehnologije koja bi se mogla iskoristiti za lansiranje nuklearnog oružja.

Šef kabineta japanskog premijera Jošihide Suga rekao je da će biti zabranjene novčane pošiljke u Severnu Koreju, osim za sumu manju od 870 dolara za humanitarne svrhe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Između dve zemlje biće pojačana ograničenja za putovanja, a severnokorejskim brodovima će biti zabranjen ulazak u japanske luke čak i ukoliko prevoze humanitarnu pomoć, kao i brodovima neke druge zemlje koji su već pristali u Severnoj Koreji.

Savet bezbednosti UN oštro je osudio severnokorejsko lansiranje rakete dugog dometa, ističući da će uskoro "kao odgovor na ova opasna i ozbiljna kršenja" biti usvojena rezolucija o sankcijama.

Japan je pozvao Savet bezbednosti da hitno usvoji oštrije sankcije protiv Severne Koreje zbog četvrte nuklearne probe u januaru i lansiranja rakete dugog dometa u nedelju za koji Pjongjang tvrdi da je "satelit".
Pogledaj vesti o: Japan,   Vašington

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.