Mikec po uzimanju srebra: Nisam svestan

Izvor: B92, 24.Jul.2021, 10:13

Mikec po uzimanju srebra: Nisam svestan

Srpski strelac Damir Mikec, osvajač srebrne medalje u Tokiju, oglasio se posle najvećeg uspeha u karijeri.

Mikec je "upucao" srebrno odličje i poručio da još uvek nije svestan šta je uradio.

Bogatu karijeru i medalje sa raznih Svetskih i Evropskih šampionata, kao i Svetskih kupova, pridodao je i najvažniju na svojim četvrtim Igrama.

"Još nisam svestan uspeha. Oduvek mi je bila želja da kompletiram medalje sa svih takmičenja, samo je nedostajala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << olimpijska. Više ne nedostaje. Iz četvrtoig puta sam uspeo da je osvojim. Verovao sam u sebe", rekao je Mikec.

Opisao je i kako se borio na "vatrenoj liniji".

"Dobro sam počeo meč, posle sam se malo mučio. Sreća me je pogledala. Ušao sam u finale u kojem sam ispravio sve greške. Svi finalisti su bili izvanredni, ali sam se bazirao samo na svoj zadatak. Prvi metak je bio dobar, a nakon toga lošiji, ali sam uspeo da se konsolidujem. Nakon greške sam rekao sebi, “Damire, ovo je ti je poslednja greška. Od sada samo u centar”. Smirio sam puls, i uspeo da izborim srebro. Hvala mojoj porodici, posebno mom treneru Goranu Mikecu, kao i psihologu. Drago mi je da sam probio led na početku Igara i što sam dao vetar u leđa kolegama olimpijcima koje ću svim srcem bodriti. Nemam puno vremena za slavlje, za tri dana opet izlazim na vatrenu liniju, gde ću nastupati u miksu sa Zoranom Arunović", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.