Kupio je enormnu količinu bitkoina za 0 (nula) $

Izvor: B92, 24.Feb.2018, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupio je enormnu količinu bitkoina za 0 (nula) $

Jedna greška jedne kompanije za trgovanje kriptovalutama omogućila je nekome da kupi ogromnu količinu bitkoina i to za nula dolara.

Japanska kompanija za trgovinu kriptovalutama, Zeif, sada bori sa korisnikom koji je kupio 20 biliona dolara vredne bitkoine, a za nula dolara.

Problem je naizgled, bio prost - manja greška u sistemu naplaćivanja, omogućila je da Zeif na nekoliko minuta bitkoin prodaje za nula dolara. Jasno je da su neki korisnici to pokušali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da zloupotrebe, a jedan je u tome i uspeo, pa je kupio bitkoine vredne 20 biliona dolara.

Naravno, transakcija je ubrzo proglašena nevažećom, ali je primer onoga na šta upozoravaju analitičari – koje regulatorno telo bi trebalo da „uskoči“ kod rešavanja ovakvih problema?.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bitkoine vredne 20 biliona kupio za nula dolara

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2018

Greška jedne kompanije za trgovanje kriptovalutama omogućila je nekome da kupi ogromnu količinu bitkoina i to za nula dolara...Japanska kompanija za trgovinu kriptovalutama, Zeif, sada bori sa korisnikom koji je kupio 20 biliona dolara vredne bitkoine, a za nula dolara...Problem je naizgled, bio prost...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.