Kei preživeo projektile Karlovića u najdramatičnijem meču turnira

Izvor: B92, 17.Jan.2019, 06:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kei preživeo "projektile" Karlovića u najdramatičnijem meču turnira

Japanski teniser Kei Nišikori izašao je kao pobednik iz najdramatičnijeg meča dosadašnjeg toka turnira.

Nišikori je savladao Iva Karlovića iz Hrvatske posle velike borbe koja je trajala skoro četiri sata i produženog taj brejka u odlučujućem setu – 6:3, 7:6 (8-6), 5:7, 5:7, 7:6 (10-7).

Kei je "preživeo" 124 protivnikova izlaska na mrežu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i čak 59 "projektila" iz servisa Karlovića i došao do treće runde.

Kada je upitan za toliki broj asova koje je odservirao Hrvat imao je zanimljiv odgovor.

"Odservirao je skoro 60 as udaraca? To je otprilike broj mojih asova za godinu dana", našalio se osmi igrač na ATP listi.

Ali mu nije bilo do šale posle dva odlično odigrana seta, pošto je sledeća dva izgubio tako što je posustajao u samom finišu i omogućavao Karloviću da napravi brejkove.

To je bila potpuno suprotna slika od onog igrača koji je koncentrisano igrao tokom najvažnijih poena u prva dva seta, pa je duel odlučen u petom. Pod ogromnim pritiskom bio je Japanac pri rezultatu 4:4 jer se suočavao sa tri vezane brejk prilike.

I kada je njih spasao nije bio siguran, pošto je u taj brejku ispustio prednost i "Doktor Ivo" je na 7:6 imao dva servisa. Tada je Nišikori pokazao izuzetnu mentalnu stabilnost, sa dva sjajna riterna probio napad rivala i trasirao put ka trijumfu.

On sada čeka pobednika susreta Filip Kolšrajber – Žoao Sousa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.