Jedna knjiga jedan grad u Gradskoj biblioteci Pančevo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jedna knjiga jedan grad" u Gradskoj biblioteci Pančevo

U Gradskoj biblioteci Pančevo počela je manifestacija "Jedna knjiga jedan grad" koja će trajati do 29. novembra. Ove godine posvećena je čuvenom japanskom piscu Harukuju Murakamiju.

Knjiga "Norveška šuma" Harukuja Murakamija u fokusu je manifestacije "Jedna knjiga jedan grad" koja se deveti put održava u Pančevačkoj biblioteci. Mnogi smatraju da Murakami svoj planetarni uspeh duguje upravo ovom romanu, nastalom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1987. Godine. Naslovljen je po pesmi čuvenih Bitlsa, a govori o Tokiju kasnih šezdesetih godina i protestima japanskih studenata. Zahvaljujući "Norveškoj šumi" postao je miljenik mladih čitalaca i ljubitelja pop kulture.

"Ova knjiga je njegov svojevrsni eksperiment. Murakamijevi romani kao i priče puni su nadrealnih, magijskih elemenata a, "Norvešku šumu" napisao je da vidi kako to izgleda kada se napiše knjiga bez te njegove do tada osnovne karakteristike", kaže Jasna Novakov Sibinović. urednica Geopoetike.

Prvo veče manifestacije posvećeno je izdavačkoj kući Geopoetika koja je do sada objavila 13 Murakamijevih naslova.

"Biće osvrta na njegovo celokupno stvaralaštvo. Biće priče o muzici u njegovim delima, o ženskim likovima, ali i o Piscu kao profesiji", kaže Tamara Markić, saradnica za odnose sa medijima u agenciji KomunikArt

"Pisac kao profesija" poslednja je knjiga Harukija Murakamija, autobiografska i dragocena za upoznavanje sa njegovim životom s obzirom na to da retko daje intervjue.

Manifestacija "Jedna knjiga jedan grad" trajaće do 29. novembra . Ulaz na sve programe je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.