Japanska donacija za razminiranje u Bujanovcu

Izvor: RTS, 17.Okt.2018, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanska donacija za razminiranje u Bujanovcu

Sporazumom koji su Beogradu potpisali ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama i direktor Međunarodnog fonda za jačanje ljudske bezbednosti ambasador Tomaž Lovrenčič odobrena je japanska donacija za razminiranje u opštini Bujanovac.
Sporazum je potpisan u Ministarstvu spoljnih poslova na svačanosti nakon susreta državnog sekretara Nemanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Stevanovića i parlamentarnog zamenika ministra spoljnih poslova Japana Kenđija Jamade.

Dvojica sagovornika su, inače, prethodno ocenila da su odnosi između dve zemlje intenzivni, sadržajni i višeslojni.
Potvrđena je spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i dalje povezivanje privreda dveju zemalja.
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, izraženo je obostrano zadovoljstvo postignutim rezultatima i nivoom saradnje.
Ocenjeno je da je 2018. veoma važna godina za odnose Srbije i Japana, uz podsećanje da je godina počela istorijskom posetom premijera Japana Šinza Abea Srbiji, što je dalo snažan podsticaj za dalje unapređenje saradnje.
Stevanović je ponovio zahvalnost na visokom stepenu solidarnosti koju je narod Japana pokazao prema Srbiji kroz dosadašnje donacije i bespovratnu pomoć i ocenio da su podrška i solidarnost uzajamni i da predstavljaju trajnu vrednost u daljem razvoju prijateljskih odnosa Srbije i Japana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.