Japanska Vlada proglasila maksimalno stanje pripravnosti

Izvor: Studio B, 29.Mar.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanska Vlada proglasila maksimalno stanje pripravnosti

Japanska vlada proglasila je maksimalno stanje pripravnosti zbog toga što je utvrđeno da iz oštećene nuklearne centrale u Fukušimi curi plutonijum, izjavio je premijer Japana Naoto Kan.

Prema njegovim rečima, plutonijum je pronađen u tlu oko centrale, a iz reaktora curi visoko radioaktivna voda. Kan je istakao da je situacija sa nuklerkom u Fukušimi "i dalje nepredvidiva".

Visokoradioaktivna voda prvi put je pronađena izvan jednog od reaktora u Fukušimi, a curenje u tunelu koji je povezan sa drugim reaktorom povećalo je strah da bi radioaktina tečnost mogla da dospe u zemlju i vodu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.