Japanci znaju zašto: Svako jutro popijte 600 ml vode

Izvor: Svet, 28.Jun.2015, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanci znaju zašto: Svako jutro popijte 600 ml vode

Svi već znaju da je potrebno piti dve litre vode dnevno, ali kada treba da je pijemo – to već malo malo ko zna. Ali japanski naučnici nemaju dilemu: ujutru na prazan želudac treba da popijemo četiri čaše po 150 mililitara vode, odnosno ukupno 600 ml.
Voda će pročistiti želudac i smanjiti rizik razvoja niza bolesti. Najzdravije piće, naime, čisti creva i povećava sposobnost želuca da apsorbuje nutrijente iz hrane koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << jedete.
A ovo je postupak:
Čim se probudite, pre nego što operete zube i umijete se, popijte 600 ml vode. Posle toga operite zube, spremite se, ali nemojte ništa da jedete i pijete u narednih 45 minuta, pa tek onda doručkujte. Bitno je i da posle doručka ništa ne jedete i ne pijete u naredna dva sata.
Voda pomaže pri oslobađanju toksičnih materija iz našeg tela, što se će prvo videti na licu i koži. Vaše će lice postati svežije i čistije, a ispijanjem vode čim se probudite smanjićete vreme koje je potrebno telu da stvori nove ćelije i mišićno tkivo. Ali u slučaju da ne unosite dosta vode, možete da povećate rizik za razne bolesti, poput raka dojke, raka materice, leukemije, dijabetesa, kamena u bubregu, astme, zatvora, glavobolje i mnogih drugih.
Ako vam je previše da pijete 600 ml vode odmah ujutro, počnite s manjim količinama koje možete povećavati.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Svako jutro 600 ml vode na prazan želudac koristi zdravlju

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2015, 15:20

Japanski naučnici tvrde da ujutro na prazan želudac treba popiti 600 ml vode, jer će ona pročistiti želudac, ali i smanjiti rizik razvoja niza bolesti...Naime, voda pročišćava creva i povećava sposobnost želuca da apsorbuje nutrijente iz hrane, piše portal Magazin...Naučnici preporučuju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.