Japanci brinu zbog bolesti Jadranke Stojaković

Izvor: Poznati.info, 18.Jun.2013, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanci brinu zbog bolesti Jadranke Stojaković

Priznata kantautorka ostavila dubok trag u Japanu, gde je provela trećinu života pa tamošnja javnost brine zbog njenog zdravstvenog stanja

DA je naša poznata i priznata kantautorka Jadranka Stojaković ostavila dubok trag u Japanu, gde je provela trećinu života, pokazuje i neprestanointeresovanje tamošnje javnosti o njenom zdravstvenom stanju.

Jadranka boluje od retke i teške bolesti zvane motorni >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << neuron (ALS), u narodu poznatije kao postepeno odumiranje mišićnog tkiva.

- Baš mi je pre neke večeri u poseti bila Kazuko Kukušima, novinar – slobodni reporter. Intervju je bio na japanskom jeziku a Kazuko je najviše interesovalo kako se sada osećam i koja prava imaju ovako teški bolesnici. Objasnila sam da sam u Banjaluci naišla na veliko razumevanje svoje matične kuće (RT RS), gde sam zaposlena, do Zdravstvenog centra “Dr Miroslav Zotović” u Slatini, gde sam bila duže od godinu dana – ispričala jeu ponedeljak za naš list Jadranka Stojaković.

Kazuko se, kaže, interesovala zašto je napustila Tokio.

U Japanu je, prenela joj je novinarka, i dalje pamte i vole. Pored koncerata koje je u Zemlji izlazećeg Sunca održala, Jadranka je izlagala kao autor na izložbama grafike širom Japana.

- Povreda se desila kada sam pala na kraju koncerta u Tokiju 2009, a Japan je u martu pre dve godine zadesio katastrofalan zemljotres. Već tada sam osećala prve posledice povrede, ali sam čvrsto odlučila da se, posle više od dve decenije, vratim kući. Onda su se ubrzale zdravstvene nevolje.

Za tamošnju javnost Jadranka Stojaković je objasnila šta je je sve, po povratku, snašlo. Počev od gubitka stana u Sarajevu, do saznanja da će do kraja života ostati invalid.

- Ispričala sam Kazuko da sam mnogo životnih teškoća i kriza prebrodila uz pomoć velikog broja ovdašnjih prijatelja. Nažalost, sve manje im se mogu odužiti, makar i pesmom.

Izvor: Novosti.rs

Nastavak na Poznati.info...






Povezane vesti

Japanci brinu zbog bolesti Jadranke Stojaković

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2013

Da je naša poznata i priznata kantautorka Jadranka Stojaković ostavila dubok trag u Japanu, gdje je provela trećinu života, pokazuje i neprestano interesovanje tamošnje javnosti o njenom zdravstvenom stanju, pišu današnje Večernje novosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.