Japan uvodi nove sankcije Severnoj Koreji

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2016, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan uvodi nove sankcije Severnoj Koreji

Japan je danas saopštio da će uvesti nove sankcije Severnoj Koreji kao odgovor na lansiranje satelita koje smatra testiranjem raketne tehnologije.

Sankcijama će biti prošireno ograničenje putovanja između dve zemlje i biće potpuno zabranjen ulazak severnokorejskih brodova u japanske luke, izjavio je glavni sekretar Kabineta Japana Jošihide Suga na konferenciji za novinare.

Suga je rekao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kabinet kasnije danas odobriti sankcije, a biće potrebno i da parlament usvoji izmene zakona.

Pjongjang je u nedelju lansirao raketu da bi, kako tvrdi, podigao posmatrački satelit u orbitu. To je naišlo na osude širom sveta, a Zapad strahuje da je reč o prikrivenom testiranju rakete dugog dometa. Lansiranje rakete je usledilo mesec dana posle četvrte nuklearne probe u Severnoj Koreji.

Američki Kongres takođe razmatra uvođenje oštrijih sankcija Pjongjangu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Japan uvodi nove sankcije Severnoj Koreji

Izvor: B92, 10.Feb.2016

Tokio -- Japan je saopštio da će uvesti nove sankcije Severnoj Koreji kao odgovor na lansiranje satelita koje smatra testiranjem raketne tehnologije...Sankcijama će biti prošireno ograničenje putovanja između dve zemlje i biće potpuno zabranjen ulazak severnokorejskih brodova u japanske luke,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.