Japan ubrzano gradi bolnice za obolele od korona virusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2020, 01:29

Japan ubrzano gradi bolnice za obolele od korona virusa

Japan, koji je donedavno bio jedna od uspešnijih zemalja u kontroli širenja Kovid-19, sada ima preko 3.500 zaraženih u Tokiju i u okviru borbe protiv korona virusa počeo je da gradi bolnice.

U februaru i martu, Japan je uspeo da suzbije rana žarišta virusa i zadrži broj infekcija ispod hiljadu, piše BBC, ali sada, dodaje, samu je u prestonici potvrđeno više od 3.500 slučajeva, a u celoj zemlji ima više od 12.000 zaraženih.

Lekari u Tokiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kažu da vanredno stanje koje je proglašeno pre dve nedelje ne uspeva da zaustavi nove slučajeve koji su preplavili bolnički sistem.

Jedan od načina borbe jeste i gradnja bolnica, a BBC prenosi da je Japan južno od Tokija za samo 10 dana izgradio improvizovanu jedinicu za Kovid-19, kako bi pokušao da se izbori sa prilivom novih pacijenata.
Pogledaj vesti o: Japan,   Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Japan krenuo u gradnju novih bolnica u borbi protiv virusa korona

Izvor: Radio 021, 25.Apr.2020

Japan, koji je donedavno bio jedna od uspešnijih zemalja u kontroli širenja Kovid-19, sada ima više od 3.500 zaraženih u Tokiju i u okviru borbe protiv koronavirusa počeo je da gradi bolnice...U februaru i martu, Japan je uspeo da suzbije rana žarišta virusa i zadrži broj infekcija ispod 1.000,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.