Japan, ppinudno sleteo helikopter koji je nosio srce

Izvor: RTS, 01.Feb.2020, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan, ppinudno sleteo helikopter koji je nosio srce

Sedam osoba je povređeno, od kojih jedna teško, kada je prinudno sleteo helikopter policije japanske prefekture Fukušima koji je prenosio srce za transplantaciju, saopštile su vlasti.
U helikopteru su bila tri policajca, dva tehničara i dva medicinska radnika, kada je sleteo na polje pirinča u gradu Korijama, prenosi japanska agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kjodo.
Kako se navodi, jedan od medicinskih radnika je zadobio ozbiljne povrede, ali nije životno ugrožen.
Srce je uzeto od čoveka u pedestim godinama, koji je pre dva dana proglašen mrtvim, a transplantacija koja je trebalo da bude urađena u bolnici Univerziteta u Tokiju je otkazana. 
Organi donatora mogu da se čuvaju samo kratko vreme, tako da transplantacija mora da bude obavljena četiri sata od vađenja organa.
U vreme incidenta, Meteorološka služba Fukušime izdala je upozorenje na jak vetar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.