Japan poklanja opremu za skrining raka dojke

Izvor: Blic, 10.Dec.2010, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan poklanja opremu za skrining raka dojke

Zdravstvene ustanove u Srbiji, njih 39, u prvoj polovini sledeće godine će dobiti najsavremeniju opremu za skrining raka dojke, vrednu oko 5,8 miliona evra kao donaciju Vlade Japana.

Ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki rekao je danas na godišnjoj konferenciji "Srbija protiv raka" da je završen tenderski proces u Japanu, da se projekat odvija po planu i da očekuje da će oprema na proleće 2011. biti dopremljena u 39 ustanova.

Nabavka dva digitalna i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 30 analognih mamografa sa kompletnom pratećom opremom, kao i edukacija stručnjaka iz Srbije u Japanu, obuhvaćeni su tom donacijom. Opremu će dobiti 16 domova zdravlja, 19 zdravstvenih cenatara, tri kliničko-bolnička centra i jedan klinički centar.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.