Japan pesimističniji u pogledu stanja nacionalne ekonomije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2019, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan pesimističniji u pogledu stanja nacionalne ekonomije

Japanska vlada je pesimističnija u pogledu stanja nacionalne ekonomije, pošto je trgovinski rat između SAD i Kine naneo štetu domaćem izvozu i industrijskoj proizvodnji.

Iz japanskog kabineta je saopšteno da je nacionalna ekonomija u postepenom oporavku, ali da izvoz i proizvodnja pokazuju znakove slabosti, prenosi agencija Rojters.

To je pesimističnija ocena u odnosu na februar, kada je iz kabineta samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopšteno da ekonomija beleži postepeni oporavak.

Japanski izvoz je u februaru pao treći mesec zaredom, a industrijska proizvodnja je u januaru zabeležila najveći pad u godinu dana, jer je trgovinski spor na relaciji Peking-Vašington usporio kinesku ekonomiju, smanjujući istovremeno tražnju za japanskim delovima za mobilne telefone.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.