Japan odreagovao na posetu Medvedeva Kurilima

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2012, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan odreagovao na posetu Medvedeva Kurilima

04.07.2012. -

Japanski mediji su izvestili da je ruski ambasador u Japanu, Jevgenij Afanasijev bio pozvan u utorak u japansko Ministarstvo inostranih poslova, koje je zatražilo objašnjenje od njega u vezi sa posetom premijera Rusije Dmitrija Medvedeva, Južno Kurilskim ostrvima. U međuvremenu, agencija Kiodo koja se oslanja na citiranje japanskog ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << inostranih poslova, izvestila je da poseta Medvedeva ostrvu Kunašir može da ugrozi uzajamno razumevanje između dve zemlje u razmatranju pitanja teritorijalnog problema "u mirnoj atmosferi." Ministarstvo inostranih poslova zemlje preko diplomatskih kanala pokušaće da prenese svoj protest ruskoj strani.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Medvedev razljutio Japan posetom Kurilima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jul.2012

Ruski premijer Dmitrij Medvedev naljutio je  Japan još jednom posetom Kurilskim ostrvima. Medvedev je sleteo u Kunašir, severno od japanskog ostrva Hokaida, saopštila je ruska vlada. Japan, koji ova četiri ostrva naziva Severnim Teritorijama, rekao je da je taj potez premijera "veoma žalostan"...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.