Japan očekuje 11,6 milijardi dolara od prodaje akcija Pošte

Izvor: Večernje novosti, 26.Sep.2017, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan očekuje 11,6 milijardi dolara od prodaje akcija Pošte

Japanske vlasti su saopštile danas da očekuju više od 11,6 milijardi dolara od prodaje nove runde akcija Pošte Japana (Japan Post) Japanske vlasti su saopštile danas da očekuju više od 11,6 milijardi dolara od prodaje nove runde akcija Pošte Japana (Japan Post).Vlada u Tokiju će prodati 914 miliona akcija Pošte po ceni od 1.322 jena pojedinačno, navodi se u saopštenju japanskog regulatora, a prenosi agencija Frans pres.Cena deonice Pošte Japana, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ima oko 24.000 ogranaka širom zemlje, zaključena je danas na 1.349 jena, što je pad od 1,03 odsto u odnosu na petak.Pre dve godine, japanska vlada je u sklopu inicijalne javne ponude akcija (IPO) Pošte, prikupila 1.430 milijardi jena, a najnovijim potezom nastavlja sa procesom privatizacije tog giganta koji nudi poštanske i bankarske usluge.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od prodaje "Pošte" 11,6 milijardi $

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2017

TOKIO - Japanske vlasti su saopštile da očekuju više od 11,6 milijardi dolara od prodaje nove runde akcija "Pošte Japana" (Japan Post)...Vlada u Tokiju će prodati 914 miliona akcija "Pošte" po cijeni od 1.322 jena pojedinačno, navodi se u saopštenju japanskog regulatora, a prenosi agencija AFP....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.