Japan formalno odobrio dodatne snakcije Rusiji

Izvor: Akter, 05.Avg.2014, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan formalno odobrio dodatne snakcije Rusiji

Japan je formlano odobrio dodatne snakcije Rusiji koje uključuju zamrazavanje imovine koju u toj zemlji ima 40 pojedinaca i dve grupe koje podržavaju proruske snage u Ukrajini i zabranu uvoza proizvoda sa Krima

Izjavio je danas sekretar vlade Jošihide Suga.

On je naveo da su nove sankcije prema Rusiji u skladu sa merama koje su protiv te zmlje nedavno usvojile >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Evropska unija i Sjedinjene Američke Države, preneo je AP.

Uprkos sankcijama, Japan je još otvoren za dijalog sa Rusijom i nada se da može da pomogne u mirnom rešavanju situacije u Ukrajini saradnjom sa međunarodnom zajednicom i zemljama članicama G7, rekao je Suga.

Japanske mere imaju za cilj delovanje prema najvišim proruskim zvaničnicima poput bivšeg ukrajinskog pedsednika Vikotra Janukoviča i predsednika Saveta ministara Kirma Sergeja Aksjonova, preneo je AFP.

Japan je u prethodnom periodu obustavio bilateralne razgovore sa Rusijom o određenim pitanjima i uveo zabranu izdavanja viza za 23 ruska državljana, čija imena nije javno objavio.

Odnosi Japana i Rusije godinama su bili opterećeni teritorijalnim sporom oko Kurilskih ostrva, zbog čega dve zemlje nisu potpisale mirovni sporazum nakon završetka Drugog svetskog rata.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.