Japan dao tri miliona evra za obnovu rečnih nasipa

Izvor: Studio B, 21.Okt.2014, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan dao tri miliona evra za obnovu rečnih nasipa

Ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki izjavio je danas u Valjevu da će vlada njegove zemlje za sanaciju rečnih nasipa u nekoliko srpskih gradova uložiti oko tri milione evra.

Pored Valjeva, ti radovi će biti izvedeni i u Krupnju, Loznici, Osečini, Čačku i Gornjem Milanovcu.

To je veći deo od ukupno pet miliona evra koliko je Vlada Japana obećala na donatorskoj konferenciji za otklanjanje posledica poplava u Srbiji, održanoj u 16. jula u Briselu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
U Valjevu će radovi na obnovi vodotoka reke Kolubare kroz grad, kako je najavljeno, početi za nekoliko dana. Izvodiće ih lokalna vodoprivredna firma "Erozija", a treba da budu okončani u junu 2015. godine.

Direktor vladine kancelarije za obnovu Marko Blagojević rekao je novinarima da je Vlada Japana sa pet milion evra "pri vrhu liste" najvećih dobrotvora.

Blagojević je kazao da je do sada u obnovu kuća uloženo 30 miliona evra, takođe iz donacija, te da će u taj deo obnove do kraja posla biti uloženo 40 miliona evra, a obezbeđena je i materijalna pomoć za 15.224 domaćinstva.

On je istakako kako je povećanje nivoa bezbednosti građana "prioritet bez premca" Kancelarije za obnovu, za šta je do sada, na osnovu projekata Kancelarije, obezbeđeno 600 miliona dinara. Taj nivo bezbednosti, kazao je Blagojević, treba vratiti bar na stanje u maju pre poplava. U drugoj fazi, od januara 2015, radiće se na unapređivanju sistema zaštite od poplava, dodao je Blagojević.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.