Japan bez samopouzdanja, Kamerun sa dosta izmena u timu

Izvor: Politika, 13.Jun.2010, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan bez samopouzdanja, Kamerun sa dosta izmena u timu

BLUMFONTEJN – U drugoj utakmici prvog kola E grupe na šampionatu sveta u Južnoj Africi u ponedeljak (16 č) će se u Blumfontejnu sastati reprezentacije Japana i Kameruna, ekipe koje start Mundijala dočekuju sa dosta problema.

Japanci su veoma loše odigrali sve kontrolne utakmice, a njihov selektor Takeši Okada pred novinarima nije krio da njegovim izabranicima nedostaje „samopouzdanje i sigurnost i igri”.

Slabi rezultati i blede partije u pripremnim mečevima značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su umanjili ambicije javnosti u „zemlji izlazećeg sunca”, pa su tako japanski ljubitelji fudbala već prežalili državni tim uvereni da on nema šta da traži u izuzetno jakoj grupi u kojoj su još Holandija i Danska.

U timu „samuraja” biće iskusni Šunsuke Nakamura, koji je na poslednjem prijateljskom meču uoči Mundijala protiv Mozambika povredio članak, ali se prema Okadinim rečima oporavio i spreman je za najveće napore.

Japanski fudbaleri nikada do sada nisu pobedili na šampionatima sveta koji su odigrani van njihove zemlje, a na šest utakmica na kojima nisu bili domaćini osvojili su samo jedan bod.

Za razliku od japanskog kolege, francuski stručnjak na klupi kamerunskog državnog tima Pol Le Gven najviše problema ima sa povredama. Golman Karlos Kameni i vezni igrač Aleksandar Song najverovatnije će propustiti prvi meč na Svetskom prvenstvu, iako Le Gven tvrdi suprotno.

„Iza nas su tri nedelje napornog rada tokom kojih smo dosta pozitivnih stvari napravili. Za mene je najbitnije da su mi se tokom priprema ukazale neke nove ideje o koncepciji igre”, optimistički je rekao Le Gven.

Nekadašnji trener Liona, PSŽ-a i škotskog Glazgov Rendžersa preuzeo je Kamerunce usred kvalifikacija i na sjajan način izvukao tim iz nezavidne situacije i doveo ga do Južne Afrike.

„Gledao sam putem snimaka reprezentaciju Japana više puta. Smatram da su njihovi napadači veoma brzi i nezgodni za čuvanje”, ocenio je Le Gven.

Kamerun je do sada na šampionatima sveta nastupio pet puta, a „lavovi” nikada do sada nisu poraženi na premijeri.

Utakmica Japan - Kamerun igra se sutra od 16 časova na stadionu „Fri stejt” u Blumfontejnu, a sudiće Olegerio Benkuerenka (Portugalija) kome će pomagati sunarodnici Hoze Kardinal i Bertino Miranda.

Verovatni sastavi:

Japan: Narazaki, Učida, Nakazava, Tulio, Nagamoto, Nakamura, Endo, Hasebe, Matsui, Honda i Okazaki.

Kamerun: Kameni, Mbija, Basong, Nkulu, Ekoto, Makun, Ejong, Song, Manđek, Eto i Čupo-Moting.

Tanjug

objavljeno: 13/06/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.