Izvor: Blic, 22.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JTI najavio pet miliona dolara ulaganja u Srbiju

Proizvođač duvana Japan tobako internešenel (JTI) saopštio je danas da je imenovan novi direktor za Zapadni Balkan i najavio da će u Srbiji u 2008. za uzgajanje duvana uložiti pet miliona dolara.



Novi direktor Kristijan Kring nasledio je Pola Patrika koji je otišao u penziju nakon 20 godina rada u kompaniji. Kring je više godina vodio poslovanje u zemljama regiona, najviše u Rumuniji, navodi se u saopštenju JTI, koji je 2006. godine preuzeo Duvansku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << industriju Senta, a u Beogradu ima kancelarije.

JTI je najavio da će uložiti pet miliona dolara u proizvodnju duvana i obezbediti posao za više od 500 proizvođača duvana. Japan tobako internešenel je do sada investirao oko 45 miliona dolara u Fabriku duvana u Senti, koju je preuzeo 2006. godine. Planirana su ulaganja od 100 miliona dolara. Proizvodnja u fabrici u Senti, kapaciteta od pet milijardi cigareta godišnje, počela je u aprilu 2007. godine.

JTI iz Srbije izvozi cigarete u Bosnu i Hercegovinu, a planiran je izvoz i u druge zemlje zapadnog Balkana. JTI je član Japan tobako Grupe (JT), trećeg po veličini u svetu proizvođača duvanskih proizvoda.

Ponuda JTI uključuje "vinston", "kamel", "sobranje", "glamur" i druge, a 2007. godine vrednost proizvodnje iznosila je 14,4 milijarde dolara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.