JAPANSKA DONACIJA Vučić preuzeo ključeve ekoloških vozila

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAPANSKA DONACIJA Vučić preuzeo ključeve ekoloških vozila

Premijeru Srbije Aleksandru Vučiću danas je ambasador Japana Masafumi Kuroki u Palati Srbija uručio ključeve za 150 ekoloških vozila, koja su donacija ove zemlje Vladi Srbije.

Premijer se zahvalio Vladi Japana na donaciji.

- Srbija nije zaboravila pomoć Japana u svim teškim situacijama. Dobili smo na poklon vozila Tojote i Mazde, svi su hibridni automobili. Oni ce zameniti onih 1.537 automobila koji su na prodaju. Pozivam sve koji su zainteresovani da ih pogledaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer će 9. aprila moći da ih kupe po 40 odsto nižoj ceni- - rekao je Vučić.

Posle ceremonije uručivanja, Vučić će prisustvovati otvaranju nove zgrade ambasade Japana u Beogradu.

Vlada Japana donirala je 150 japanskih ekoloških vozila, vrednosti 3,5 miliona evra, za podršku unapređenju zaštite životne sredine i smanjenje troškova Vlade Srbije.

Donirana ekološka vozila umanjuju nivo gasnog i vazdušnog zagađenja i imaju smanjenu potrošnju goriva.

Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći Srbiji od 1999. godine je 460 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japan donirao Vladi Srbije 150 automobila

Izvor: Akter, 30.Mar.2015

Ambasador Japana Masafumi Kuroki predao je danas donaciju od 150 ekoloških automobila premijeru Srbije Aleksandru Vučiću..Vučić je zahvalio ambasadi Japana na ovoj, ali i svim prethodnim..donacijama i pomoći koju je Japan izdvajao za Srbiju posle nesreća...On je kazao da će zbog ove donacije...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.