Herbi Henkok u Osaki obeležava Međunarodni dan džeza

Izvor: Blic, 04.Mar.2014, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Herbi Henkok u Osaki obeležava Međunarodni dan džeza

Džez pijanista i ambasador dobre volje Unesko Herbi Henkok nastupaće sledećeg meseca na ol star koncertu u Osaki, čime će treći put biti obeležen Međunarodni dan džeza. Herbi Henkok

Organizacija UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko) izabrala je Osaku za domaćina obeležavanja Međunarodnog dana džeza 2014. koji će širom sveta biti proslavljen 30. aprila.

Henkok je rekao da će njegov nastup u Osaki biti prilika da pokaže svoje poštovanje prema japanskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ljubiteljima džeza, za koje vlada mišljenje da spadaju u najveće obožavaoce tog muzičkog žanra u svetu.

On je, kako je naveo, češće nastupao u Japanu nego u svom rodnom Čikagu. Prvi koncert u zemlji izlazećeg sunca imao je 1964. s kvintetom Majlsa Dejvisa, a godinama je u Japan dolazio na turneje s vlastitim akustičnim i električnim grupama.

- Japanska publika je veoma odana. U Japanu je umetnost stvarno postavljena na visoki mesto, a džez je stvarno poštovan i prihvaćen. Mnogo više nego u SAD rekao je Henkok u intervjuu pred zvaničnu najavu Programa Medjunarodnog dana džeza.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.