Đorđević u TRI reči objasnio šta misli o protivniku Srbije u 1/4 finalu!

Izvor: Telegraf.rs, 15.Avg.2016, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević u TRI reči objasnio šta misli o protivniku Srbije u 1/4 finalu!

Pobeda nad Kinom definitivno je obezbedila četvrtfinale za košarkašku reprezentaciju Srbije čiji selektor Aleksandar Đorđević je zadovoljan ispunjenim ciljem.

Protivnik u četvrtfinalu još nije poznat, a ''kandidati'' su Litvanija, Argentina i Hrvatska.

- Ovo smo planirali i zacrtali kao prvi mali cilj, da izadjemo iz grupe. Čeka nas utakmica u kojoj nema štedenja, nema kalkulacija. Grupa iz koje nam dolazi protivnik je izjednačena. Biće zanimljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sutra. Kad bih počeo da se bavim kalkulacijama, glava bi me zabolela. A i ne razumem i ne bavim se. Spremni smo za svakog - rekao je Đorđević.

Foto: Tanjug/AP

Na opasku novinara da sa strane deluje kao da ekipe iz druge grupe guraju jedna drugu na Srbiju, Đorđević je odgovorio: "Velkom (Dobrodošli). Tu smo".

- Veliko iznenadjenje je meni ta grupa i ti rezultati, ali košarkaški turnir na ovim Olimpijskim igrama je izuzetno, izuzetno jak - kazao je selektor.

O samom meču sa Kinom.

Foto: Tanjug/AP

- Momci su imali ozbiljan pristup i igra im je bila za svaku pohvalu. Bez obzira ko je bio protivnik, igrali su na pravi način, kao i sve utakmice do sada. Na početku su bili malo 'pod ručnom', ali to je sve mentalno. Energija je sačuvana, minutaža rasporedjena - rekao je Djorđević.

Nikola Jokić je bio zadovoljan utakmicom i ističe da je timu trebala ovakva pobeda.

- Na početku je bila neka da li trema, adrenalin, nervoza, a posle smo se razigrali i zabavljali. Utakmica je bila sjajna i neću da kažem da je pobeda bila laka, ali nam je trebala jedna ovakva za dalje - rekao je Jokić.

Foto: Tanjug/AP

On je takodje kazao da nije pratio moguće rivale u četvrtfinalu.

- Ne znam stvarno. Ali je sigurno ko god dodje da se neće lepo provesti. Daćemo maksimum i pokidati za tu jednu utakmicu, a u jednoj utakmici možemo da pobedimo bilo koga. Selektor je rekao da ko god da dodje ne utiče mnogo na nas. Mi ćemo igrati svoju igru, a videćemo da li će to biti dovoljno - rekao je Jokić.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Japan,   Litvanija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.