Da li znate šta je Furošiki? Isprobajte ga na prvom rođendanu!

Izvor: Svet plus, 26.Jan.2021, 21:07

Da li znate šta je Furošiki? Isprobajte ga na prvom rođendanu!

Japanska metoda pakovanja poklona postala je hit u svetu. Da li znate šta je Furošiki? Isprobajte ga na prvom rođendanu!

Tradicionalna metoda je posebna jer se za pakovanje poklona koriste komadi tekstila umesto ukrasnog papira. Može se upotrebiti mnogo toga - od krpa, stoljnjaka, pa sve do stare odeće!

Ekološki prihvatljivo jer papir za poklone nije potreban, a ceo svet je veoma zainteresovan za japanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << način pakovanja poklona. U Japanu ga nazivaju „furošiki”, što na japanskom znači – krpa. Za razliku od šarenog papira (koji se obično ne može reciklirati), „furošiki” se može koristiti više puta.

Praznici su već na vratima i razmišljamo o poklonima, kesama za pakovanje, mašnama i ukrasnom papiru. Ove godine možete da isprobate „furošiki”, staru japansku metodu pakovanja poklona, uz koju ćete izbeći bacanje ostataka neiskorišćenog ukrasnog papira.

Da biste na ovaj neobičan način spakovali poklone, nije neophodno da budete majstori tog zanata, potrebma vam je samo mašta. Izaberite komad materijala, isecite ga tako da odgovara obliku kutije u kojoj se poklon nalazi i jednostavno ga vežite u mašnu, dva puta, sa obe strane. To je sve, a vaši najdraži će sigurno biti odušeljeni!

Ideja je potekla iz japanskog Edo razdoblja (oko 17. veka) kada su drevni Japanci svoje stvari uvijali ovim tehnikom u javnim kupatilima kako im se ne bi pomešale sa stvarima drugih građana. Za to su koristili furošiki, tj. tkanine za kupanje slične peškirima od drugačijeg materijala.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.