Brnabić: Odlični odnosi Srbije i Jermenije

Izvor: RTS, 22.Okt.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Odlični odnosi Srbije i Jermenije

Premijerka Ana Brnabić sastala se, na marginama posete Japanu, sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom, koji je nedavno boravo i u poseti Beogradu.
Ana Brnabić je prenela da je do sastanka došlo na inicijativu predsednika Jermenije, što je razumela kao pokazatelj koliko on želi da "investira" u odnose između te zemlje i Srbije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Mi smo već počeli da tražimo prostor za našu ambasadu u Jermeniji, i radimo na onome što smo obećali, a to je ukidanje viza za građane te zemlje, što će pokazati naše partnerstvo", rekla je Brnabićeva.
Premijerka je istakla i da Jermenija predsedava Evroazijskom ekonomskom unijom (EAEU), sa kojom će u ime Vlade Srbije u petak u Moskvi potpisati Sporazum o slobodnoj trgovini.
"I o tome smo danas razgovarali, a Srbija i Jermenija imaju zaista jako dobre i političke i ekonomske odnose", podvukla je Brnabić.
Teme razgovora bile su i saradnja u oblasti informacionih tehnologija, nauke, istraživanja i razvoja i digitalizacije.
Predsednik Jermenije je Brnabić predao i poklon za predsednika Srbije i ponovo mu uputio poziv da uskoro dođe u posetu toj zemlji.
Delegacija Vlade Srbije i kabineta predsednice već narednog meseca u Jermeniji će razgovarati o najkonkretnijem vidu saradnje u obrazovanju, a posebno u oblasti programiranja, prekvalifikacija, rekla je Brnabić.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.