Bošković: O zlatu iz Tokija se već dugo priča...

Izvor: RTS, 01.Jan.2020, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošković: O zlatu iz Tokija se već dugo priča...

Najbolja odbojkašica Evrope i Srbije Tijana Bošković izjavila je da je zadovoljna uspesima koje je reprezentacija ostvarila u godini iza nas. Osim što je sa reprezentacijom u 2019. godini odbranila evropski tron i kompletirala evropsku i svetsku titulu, korektorka Srbije odbranila je MPV priznanje i objedina ga sa titulom najkorisnije igaračice, koju je osvojila na SP 2018.
"Apsolutno ništa ne nedostaje. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zadovoljna sam kako je završena reprezentativna sezona i cela godina. Ostvarili smo dva glavna cilja sa reprezentacijom, plasman na OI i odbranjena je zlatna medalja na EP", rekla je Bošković.

Osim što je sa reprezentacijom u 2019. godini odbranila evropski tron i kompletirala evropsku i svetsku titulu, korektorka Srbije odbranila je MPV priznanje i objedina ga sa titulom najkorisnije igaračice, koju je osvojila na SP 2018.
Na dug spisak individualnih nagrada kada je 22- godišnja Boškovićeva u pitanju, nadovezao se CEV, Odbojkaški savez Srbije i Olimpijski komitet, koji su joj u 2019. dodelili nagrade za najbolju odbojkašicu Evrope i Srbije.
"Naravno da ima motiva posle ovako velikih uspeha, lično sam još više motivisana i radujem se što nas u narednom preriodu očekuju pođednako važni izazovi kao i prethodnih godina".
Izabranice Zorana Terzića na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine osvojile su srebrnu medalju, a u olimpijskoj godini očekuje se da odbojkašice budu vlasnice tri zlata istovremeno - evropskog, svetskog i olimpijskog.
"O zlatu iz Tokija se već dugo priča, posebno posle ove evropske zlatne medalje. Iskreno, još uvek ne razmišljam o tome. Do jula ima još dosta vremena. Siguran šam da ćemo kada dođe vreme za to maskimalno shvatiti naš zadatak i da spremni odemo na OI", rekla je Bošković i izrazila nadu da će i na kraju 2020. imati o čemu da se priča.
"Iskreno se nadam da ćemo se i sledeće godine u ovo doba okupiti lepim povodom, a ono što je najvažnije da nas sportiste posluži zdravlje, jer je to najbitnije", zaključila je Bošković.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.