Borba za Tokio, favoriti prema planu

Izvor: RTS, 03.Avg.2019, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba za Tokio, favoriti prema planu

Početak interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre za odbojkašice protiče u znaku favorita. U grupi A u Vroclavu Srbija i Poljska su postigle maksimalne pobede u 1. kolu. Naša selekcija je nadigrala Tajland sa 3:0, istim rezultatom domaćin Poljska je savladala Portoriko.
Srbija u drugom kolu igra protiv Portorika od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 17 sati (RTS 1), dok se Poljakinje sastaju sa Tajlandom u 20.30.

U slučaju da odbojkašice trenera Zorana Terzića trijumfuju, a domaćin izgubi od Tajlanda, Srbiji će biti olakšan put do prvog mesta na turniru i vize za Tokio. Realnije je očekivati da Poljska danas pobedi, pa da odluka o učesniku Olimpijskih igara "padne" u nedelju u poslednjem kolu.
Samo najbolje plasirane selekcije iz 6 kvalifikacionih grupa obezbediće vizu za Tokio. Preostale reprezentacije moraće da sačekaju drugu šansu u januaru 2020. Tada će se igrati 5 kontinentalnih kvalifikacionih turnira, na kojima će takođe samo pobednici izboriti učešće na Olimpijskim igrama. Jedini siguran učesnik je domaćin - Japan.
 
Rezultati:
Grupa B (Ningbo, Kina): Kina - Češka 3:0, Turska - Nemačka 3:1, Turska - Češka 3:1. Danas: Kina - Nemačka.
 
Grupa C (Bosijer siti, SAD): Bugarska - Argentina 3:1, SAD - Kazahstan 3:0. Danas: SAD - Bugarska, Argentina - Kazahstan.
 
Grupa D (Uberlandija, Brazil): Brazil - Kamerun 3:0, Dominikanska republika - Azerbejdžan 3:0, Brazil - Azerbejdžan 3:2, Dominikanska republika - Kamerun 3:0.
 
Grupa E (Kalinjingrad, Rusija): Koreja - Kanada 3:1, Rusija - Meksiko 3:0. Danas: Koreja - Meksiko, Rusija - Kanada.
 
Grupa F (Katanija, Italija): Holandija - Belgija 3:0, Italija - Kenija 3:0. Danas: Holandija - Kenija, Italija - Belgija. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.