Azijska tržišta: Indeksi porasli, trgovina oprezna

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Mar.2018, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Indeksi porasli, trgovina oprezna

TOKIO – Na azijskim su tržištima u srijedu cijene dionica porasle, a dolar ojačao, no trguje se oprezno dok se čekaju odluke američke središnje banke o kamatnim stopama i mogući signali o tome u koliko će navrata Fed u ovoj godini povećati cijenu novca.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,5 posto.

Kinesko tržište ponudilo je najviše optimizma pa je Hang Seng skočio 1,2 posto, ponajprije na krilima >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << nekretninskog sektora gdje su kompanije objavile snaže rezultate.

Ulagači su suzdržani i zbog toga što je jučer počela dvodnevna sjednica čelnika Feda, prva koju vodi novi predsjednik američke središnje banke Jerome Powell.

Očekuje se povećanje ključne kamatne stope Feda za 0,25 postotnih bodova, u raspon od 1,5 do 1,75 posto, što bi bilo prvo povećanje cijene novca u SAD-u u ovoj godini.

Lani je Fed ključne kamate povećao u tri navrata, a ove bi godine to mogao učiniti u tri ili četiri navrata, ovisno o kretanju inflacije u SAD-u.

Na valutnim je tržištima dolar ojačao uoči objave odluka čelnika Feda. Dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke u odnosu na šest najvažnijih svjetskih valuta, kreće se jutros oko 90,35 bodova, blizu najviših razina u tri tjedna, dok je jučer u ovo doba iznosio 89,95 bodova.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Azijski investitori oprezni, dolar pod pritiskom

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Mar.2018, 08:23

TOKIO – Na azijskim se tržištima danas trguje oprezno nakon što je američki Fed povećao ključne kamate, a Bijela kuća najavila detalje o carinama na uvoz pojedinih kineskih proizvoda, što bi moglo izazvati protumjere...MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,1 posto...Strahovi od globalnog trgovinskog...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.