Azijska tržišta: Blagi pad indeksa, brine kineska ekonomija

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Feb.2019, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Blagi pad indeksa, brine kineska ekonomija

TOKIO - Azijski su indeksi blago pali, unatoč optimističnim porukama iz Washingtona i Pekinga o napretku trgovinskih pregovora, jer je ulagače zabrinuo pad proizvodne aktivnosti u Kini i nekim drugim zemljama regije.

MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,2 posto, no u siječnju bilježi visok rast od 7,2 posto.

Nikkei 225 bio je praktički bez promjena dok je kineski CSI300 porastao 0,7 posto.

Investitore >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je razočarao podatak o padu Caixin/Markit indeksa tvorničke proizvodnje na nanjnižu razinu od veljače 2016. godine. To je potaknulo dodatne sumnje prema perspektivama kineske ekonomije u ovoj godini.

To je zasjenilo i nenadani optimizam oko američko-kineskih trgovinskih pregovora. Predsjednik SAD-a Donald Trump je rekao da će se uskoro sastati s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom kako bi sklopio sveobuhvatni trgovinski sporazum, a njegov glavni pregovarač je ustvrdio da je u dva dana kinesko-američkih trgovinskih pregovora na visokoj razini postignut znatan napredak. Trump je u Bijeloj kući na sastanku sa zamjenikom kineskog premijera Liu Heom rekao da je optimističan da dva najveća svjetska gospodarstva mogu doći do "najvećeg ikada sklopljenog sporazuma".

Kineska trgovinska delegacija je u izjavi rekla da je u dva dana razgovora ostvaren "važan napredak", izvijestila je kineska novinska agencija Xinhua.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.