Vulin: Srbija neće biti sabirni centar za migrante

Izvor: Press, 17.Okt.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbija neće biti sabirni centar za migrante

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je "situacija na granici Srbije sa Hrvatskom potpuno normalna", da se u Preševu očekuje oko 3.000 izbeglica, ali i da Srbija neće biti sabirni centar za migrante sa Bliskog Istoka.
        "Ne znamo kakvi su planovi drugih država, pažljivo pratimo situaciju, migranti prelaze u Hrvatsku na svim zvaničnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prelazima", rekao je Vulin novinarima u Jagodini gde je, povodom Svetskog dana siromaštva, posetio porodicu Jelene i Ivice Grbića koja socijalno ugrožena. "Danas ima oko 700 migranata u Preševu, očekujemo da će ih u toku dana biti blizu 3.000 i Srbija će voditi račna o njima. Prvo ćemo pratiti šta se dešava na svim granicma i, naravno, koristićemo pravo da štitimo i sebe i svoj granice", rekao je Vulin. Ministar je podvukao da će svako ko bude na prostoru Srbije biti zbrinut, medicinski zaštićen, njegovo dete se neće smrznuti i neće ostati gladno, ali i upozorio da "Srbija neće biti neki prihvatni centar na kome će se skupljati migranti iz čitavog Bliskog Istoka". "Srbija nije koncentracioni logor i neće biti. Mi te ljude nećemo terati da ostanu na teritoriji Srbije. Srbija neće zatvarati granice, radićemo u svom inreresu pa ćemo videti šta će se dešavati", istakao je Vulin.
Vučić radi na tome da uslovi iz Brisela budu pošteniji
         Ministar je izjavio da premijer Aleksandar Vučić intenzivno radi na tome da uslovi Brisela, kada je reč o Kosovu, budu pošteniji. "Predsednik vlade intenzivno radi na tome da uslovi prema nama budu pošteniji, da budu mogući, jer postoje uslovi koji se ne mogu ostvariti", rekao je Vulin. Govoreći o početku uređenja mosta na Ibru, između Severne i Južne Mitrovice, Vulin je rekao da je "uređenje veliki dobitak iz prošle runde razgovora, a to je da će se Severna i Južna Mitrovica administrativno razgraničiti". Vulin je rekao i da se insistiralo na tome da se precizno odredi na koga se odnose takse, kao i Fond za razvoj.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Press...






Povezane vesti

VULIN: Situacija na granici sa Hrvatskom normalna

Izvor: Kurir, 17.Okt.2015

Ko god bude bio na prostoru Srbije biće zbrinut, ali, da će Srbija biti neki prihvatni centar gde će se skupljati migranti sa čitavog Bliskog istoka i tu ostajati duži vremenski period, neće, istakao je ministar...JAGODINA - Ministar za rad, zapošljavanje i socijana pitanja Aleksandar Vulin izjavio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.