Izvor: Blic, 11.Avg.2016, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrane i čavke pojele kukuruz u Jagodini

Kukuruzna polja u Pomoravlju, posebno parcele uz Veliku Moravu napadaju jata gladnih ptica, a vlasnici parcela ukazuju da ne pomažu ni strašila koja postavljaju na njivama, a ni petarde koje bacaju na jata, rekli su danas Tanjugu poljoprivrednici.

-Posebno su agresivne vrane i čavke, koje su ove godine imale brojna gnezda i legla na topolama uz Moravu - kažu poljoprivrednici Ribara, sela na levoj obali Veliki Morave, oko šest kilometara od Jagodine.

- Mi ih poplašimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bacamo i petarde, ali samo za nekoliko minuta, pa se opet vrate - kažu oni i tvrde da su napadi najintenzivniji u ranim jutarnjim sati i pred noć.

Kukuruz je ove godine u šest opština Pomoravskog okruga zasejan na oko 50.000 hektara, i tradicionalno je najzastupljenija žitarica u ovom delu Srbije.

Ove godine je izuzetno dobro rodio, "tamo gde je primenjena puna agrotehnika, mogu se očekivati vrhunski prinosi za ovaj deo Srbiji, od oko osam do deset tona po hektaru", kazali su Tanjugu stručnjaci za ratarstvo Poljoprivredno stručne savetodavne službe u Jagodini.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.