Umro novinar i književnik Bajo Džaković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro novinar i književnik Bajo Džaković

Novinar i književnik, glavni urednik Informativnog portala "Srpsko pero" Bajo Džaković, umro je danas u Opštoj bolnici u Jagodini u 58. godini. 

Džaković će biti sahranjen u četvrtak u 12.30 sati, saopštio je poratl "Srpsko pero".

Džaković je rođen 1960. godine u Svetozarevu, dugo godina je bio urednik kulturne rubrike nedeljnika "Novi put" u Jagodini i saradnik brojnih novinskih kuća u Srbiji: "Večernjih novosti", "Politike ekspres", "Borbe" , Radio Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Naše borbe", Dnevnog telegrafa, "Vremena"...

Novinske tekstove, poeziju i prozu, objavljivao je u oko 150 glasila, računajući i sajtove na internetu.

Objavio je više od 20 knjiga poezije, kratkih priča, dramnskih tekstova, književne, pozorišne i likovne kritike, recenzija, bio je autor i urednik brojnih antologija i zbornika.

Pesme i priče su mu prevedene na ruski, engleski, francuski, poljski, nemački, makedonski i slovački jezik.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preminuo novinar i književnik Bajo Džaković

Izvor: BKTV News, 02.Okt.2018

Novinar i književnik, glavni urednik Informativnog portala "Srpsko pero" Bajo Džaković, preminuo je danas u Opštoj bolnici u Jagodini u 58. godini...Sahrana će se obaviti u četvrtak u 12.30 sati, saopštio je poratl "Srpsko pero"...Džaković je rođen 1960. godine u Svetozarevu, dugo godina je...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.