Izvor: CrnaHronika.rs, 24.Sep.2013, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBICA: Zovi doktora, zaklao sam majku!

JAGODINA – Monstruozno! - Zovi doktora, ubio sam mamu!Ovo je, kako saznajemo, svom bratu od strica rekao Goran Krstić (43), osumnjičen da je prekjuče oko 19.30 sati u porodičnoj kući u selu Deonice kod Jagodine nožem prerezao grkljan svojoj majci Mirsi Krstić (76), a zatim pobegao.
Međutim, policija ga je nakon kratke potere uhapsila i odredila mu pritvor do 48 sati.
Krpa na grlu
Goranov zet Milan Stefanović kaže za Kurir da je u sobi u kojoj je Goran ubio majku zatekao užasan prizor.
- Goran je najverovatnije prvo zaklao Mirsu, a onda ju je položio na pod i bukvalno pripremio za mrtvački sanduk, jer je ona ležala na najlonu pored kreveta. Ruke i noge su joj bile vezane maramom, kao kod mrtvaca, a preko grla je imala krpu. U sobi je bilo mnogo krvi. Mislio sam da sanjam kada sam video okrvavljenu taštu na podu – priča uznemireni Milan.
Prema njegovim rečima, Goran je posle zločina otišao kod brata, koji živi u kući pored, i rekao mu šta je uradio, a onda se sakrio u nedovršenoj kući u svom dvorištu.
- Kada je došla policija, Gorana nigde nije bilo. Tražili su ga neko vreme, a onda su ga sustigli u obližnjoj njivi, i to bez majice. Najverovatnije je skinuo bio krvavu majicu da bi sakrio tragove užasa koji je počinio – kaže Milan.
On objašnjava da se Goran žestoko opirao hapšenju.
- Policajci su ga jedva savladali. Izgledao je kao razjarena zver, dobio je bio neverovatnu snagu – priča Milan. Komšije i rodbina Krstića su ostali u šoku posle ubistva i nikome nije jasno zašto je Goran digao ruku na majku.
- Njih dvoje su sami živeli u toj kući. Koliko znam, nisu imali neke ozbiljnije nesuglasice. Mirsa je pored Gorana imala još tri ćerke, a njega je najviše volela i to nije krila – kaže Milan Stefanović.
Nije bio pijan
Komšije kažu da je Goran pre nekoliko meseci bio u Beogradu na lečenju.
- Imao je šum na srcu i napale su ga neke bakterije. Zbog toga je prestao da radi u Centru za reciklažu u Jagodini i dobio je invalidsku penziju. Ranije je imao problema s alkoholom, znam i da jedno vreme nije pio, ali smo ga u poslednje vreme ponovo viđali pijanog – kaže komšija.
Interesantno je da Goran u trenutku ubistva nije bio pod dejstvom alkohola.
- Kada su ga uhapsili, video sam da je potpuno trezan. Ne znam šta je moglo da mu klikne u glavi pa je rešio da ubije majku… Moguće da je dobio neke halucinacije zbog lekova koje je pio, ne razumem – kaže Milan Stefanović.
Mirsa je bila zlatna žena
Mirsine ćerke, zetovi i unuci ne mogu da veruju da ju je sin ubio.
- Ona je bila zlatna žena. Svi smo je obožavali. Bila je slabovida, ali pokretna. Čuvala je svinje i koze, a Goranu je pomagala u svemu. On je počeo da pravi novu kuću u dvorištu, a ona ga je podržavala. Zašto bitanga nije potegao nož na nekog sebi ravnog nego je nasrnuo na ženu od 76 godina, koja nije mogla da se brani – kaže zet Milan.
Gorana potresla smrt deteta
Goran i Mirsa su se u selo Deonice doselili pre sedam godina iz Preševa.
- Goran je neko vreme živeo s jednom ženom iz komšiluka. Pre tri godine su dobili i bebu, ali je ona neposredno po rođenju preminula. Gorana je to mnogo potreslo i patio je zbog toga. Tada su mu i zahladneli odnosi s nevenčanom suprugom. Moguće je da se zato ponovo odao piću, ali do ove tragedije nije bio loš čovek – pričaju komšije.
Izvor: kurir
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.