Stojanovu uručena nagrada Dušan Srezojević

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2018, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanovu uručena nagrada "Dušan Srezojević"

U Književnom klubu "Đura Jakšić" u Jagodini, danas je piscu Borisu Stojanovu uručena književna nagrada za poeziju "Dušan Srezojević" za 2017. godinu.

Reč je o nagradi koju je klub ustanovio 1989. godine za najbolju knjigu pesama, pisaca sa područja Pomoravlja, Resave i Levča.

Nagradu, koja se sastoji od novčanog iznosa i unikatne povelje, Stojanovu je uručila predsednica Kluba i stručnog žirija prof. Snežana Bihler.

Stojanov se novčanog dela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nagrade, koga obezbeđuje Skupština grada Jagodine, odrekao u korist kluba.

Žiri za dodelu nagrade radio je u sastavu: Bihler i pisci Dragica Šreder i Mile Lazarević.

O stvaralaštvu Stojanova, na današnjoj svečanosti, kojoj je prisustovao veliki broj pisaca, rodbine i prijatelja Stojanova, govorio je književnik Bajo Džaković.

Stojanov je rođen 1953.godine, diplomirani je pravnik i dosada je objavio tri knjige pesama: "Java u kraju snova", "Dah vetra" i "Uzvodnim tokom", zastupljen je u brojnim zbornicima i antologijama.

Nagradu "Dušan Srezojević" su ustanovili pisci i intelektualci Jagodine u znak sećanja na srpskog međuratnog pesnika iz Jagodine Dušana Srezojevića (1886-1914.) i njegovu jedinu zbirku pesama "Zlatni dasi".

Srezojević je zastupljen u "svim značajnijim antologijama i istorijama književnosti srpske poezije 20.veka".
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.