Stiže preko 2.000 Anđela pakla, Jagodinci u strahu

Izvor: B92, 25.Maj.2018, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže preko 2.000 "Anđela pakla", Jagodinci u strahu

Kontraverzna bajkerska grupa „Anđeli pakla“ okupiće se naredne sedmice u Jagodini. Najavljeno je učešće preko 2.000 bajkera. Jagodinci u strahu.

Dok lokalni čelnici „trljaju ruke“ zbog zarade koju očekuju od posete, lokalno stanovništvo je u strahu zbog kriminalne reputacije učesnika skupa, prenosi „Blic“.

Jedan od najveći bajkerskih skupova, održavaće se od 31. maja do 3. juna, ali pripreme za taj događaj počinju ranije- ograđuje se prostor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za bajkere, parkinzi, ograda...

Iako je prvi čovek Jagodine Dragan Marković Palma pokušao da razuveri građane, istakavši juče da nema razloga za brigu jer su gosti zapravo porodični ljudi, među kojima ima i milionera, Jagodinci mu baš i nisu toliko poverovali pa su čak i proslave maturskih večeri odložene za dane kada „Anđeli pakla“ napuste Jagodinu.

Ono što izaziva brigu, prema pisanju „Blica“ je loša reputacija „Anđela pakla“, najpre zbog višegodišnjeg sukoba koji bukti između njih i rivalske gupe „Bandidosi“.

Taj sukob počeo je krajem devedesetih godina prošlog veka, a nedavno se preselio i u Srbiju. „Blic“ podseća da je u avgustu 2016. srpska policija zabranila ulazak u našu zemlju za 35 „Anđela pakla“ koji su u našoj zemlji planirali obračun sa „Bandidosima“.

Ranije istog meseca, jedan član srpskih pripadnika „Bandidosa“ došao je u sukob s dvojicom članova „Anđela“ koji su ga na ulici napali bejzbol palicama i pokušali da mu otmu motocikl vredan nekoliko desetina hiljada evra.

Drugi razlog za birgu je kriminalna prošlost samih članova „Anđela pakla“ u Srbiji. Naime, kako dalje piše „Blic“, njima rukovodi Miljan Vuković, sin Vuka Vukovića, nekadašnjeg vlasnika kazina "London" i kuma Željka Ražnatovića Arkana.

U operativnim podacima policije stoji da Miljan Vuković ima deblji dosije, a sumnja se i da je glavna spona između kriminalne grupe „Pink panter“ i kupaca s Bliskog istoka.

Takođe, „Anđeli pakla“ su samo u poslednje dve godine bili na radaru policija od Tajlanda do Španije, zbog različitih krivičnih dela – od dilovanja droge do prisiljavanja na prostituciju. U Nemačkoj su, na primer, zabranjeni.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.