Srpsko pero uručeno književnici Nataliji Trnavac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srpsko pero" uručeno književnici Nataliji Trnavac

"Večeri laureata" i dodelom nagrade "Srpsko pero" književnici Nataliji Trnavac iz Novog Beograda, sinoć je u Jagodini završena tradicionalna 33. književna manifestacija, svesrpski festival "Srpsko pero".

Nagradu "Srpsko pero", koja se sastoji od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike, Tranavac je uručio predsednik žirija književnik Ivan Lalović iz Beograda.

Njena priča "Naslov umesto šešira", koja je na konkurs stigla pod šifrom "Lepa Kata", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po oceni žirija, bila je najbolje delo, od oko 200 pesama, priča, aforizama, eseja, međužanrovskih ostvarenja, pozorišnih tekstova, stiglih na konkurs od pisaca iz Srbije i dijaspore koji stvaraju na srpskom jeziku.

Uručene su i nagrade "Pomoravski orfej" piscima iz Pomoravlja Radetu Milosavljeviću i Slobodanu S. Stankoviću, nagrada "Pergament" Toniju S. Stojanoviću, "Zlatne plakete" festivala Dušanu Aničić, Siniši Cvetkoviću i Dušku Dimitrijeviću i vanredna priznanja Đorđu Petković, Bori Blagojeviću i Vladi Spirovskom.

Prvi put je uručena i nagrada "Haiku sveta" Dejanu Bogojeviću.

Beogradski književnik Miljurkmo Vukadinović, obrazlažući ovu nagradu je istakao da je "haiku, kultura i disciplina stiha".

Festival je počeo 20. juna dodelom nagrada "Zlatni orfej", za savremeni pečat i trajno prisustvo u srpskoj kulturnoj baštini, književniku Ljubiši Bati Điđiću. Tog dana nastupili su pesnici Ljubostinjskog kruga iz Trstenika.

Drugog dana festivala održano je tradicionalno "Vidovdansko poselo" na kome su učestvovali pisci Pomoravlja i Srbije.

"Srpsko pero" se održava pod pokroviteljstvo Skupštine grada Jagodine.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.