Šok na Marakani, Jagodina pobedila Zvezdu!

Izvor: Press, 03.Nov.2012, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šok na Marakani, Jagodina pobedila Zvezdu!

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u derbiju 11. kola Superlige na "Marakani" od ekipe Jagodine rezultatom 2:1 (0:0).

Sudija: Dejan Dimitrijević.

Crvena zvezda: Bajković, Pantić, Maksimović, Jovanović, Mladenović, Milivojević, Vešović, Milijaš, Dimitrijević, Milunović, Kasalica.

Jagodina: Bondžulić, Valentić, Tomić, Živanović, Projić, Gogić, Đurić, Cvetković, Lepović, M. Stojanović, Đenić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Tok meča:

Kao i u meču prethodnog kola protiv Donjeg Srema crveno-beli su dozvolili protivniku da na samom startu ugrozi gol Bajkovića, posle centaršuta sa desne Valentića lopta je prevarila Bajkovića, ali na sreću domaćih prošla je kroz peterac bez posledica po golmana Zvezde.

Prvu priliku da ugrozi gol gostiju crveno-beli su imali u devetom minutu kada je Milijaš izveo slobodni udarac sa za njega idealnih 25 metara, ali ovaj pokušaj izblokirao je "živi zid" Jagodinaca.

Gosti su u prvom delu meča pokazali zašto imaju jednu od najboljih odbrana u našem šampionatu, crveno-beli su teško dolazili do kaznenog prostora gostiju, pa je vredno zabeležiti pokušaj Mudrinskog, koji je šutirao glavom sa oko 15 metara, ali lopta je završila pored gola.

Jagodina je u 22. minutu imala sjajnu priliku da dođe u vođstvo. Posle centaršuta sa desne strane Cvetković je na petercu trebalo samo da "poturi" nogu i ugura loptu pored već savladanog Bajkovića, ali u poslednjem trenutku ispred napadača Jagodine uklizao je Pantić i otklonio opasnost.

Prvu pravu priliku na meču Zvezda je imala tek u 32. minutu kada je usamljeni Dimitrijević primio loptu na samoj ivici kaznenog prostora po sredini, šutirao je precizno vezista crveno-belih, ali golman Bondžulić je sjajno intervenisao i kranjim naporom izboksovao loptu u korner. Posle uigrane akcije iz kornera lopta je vraćena u peterac gostiju, ali Mudrinski je loše zahvatio loptu pa nije bilo opasnosti po gol Jagodine.

Jedina situacija vredna pomena do kraja prvog, prilično bledog i nezanimljivog poluvremena, bila je situacija iz 40. minuta kada je Kasalica imao otvoreno put ka golu Jagodine, ali igra je opravdano prekinuta jer je napadač crveno-belih za pola metra bio u ofsajdu.

Praktično iz prvog napada u drugom Zvezda je golom Mudrinskog povela sa 1:0! Akcija crveno-belih nije "mirisala" na gol, ali posle centaršuta Pantića sa desne strane Mudrinski je iskoristio svojih bivših saigrača i sa šest metara glavom "zakucao" loptu u mrežu nemoćnog Bondžulića.

Usledila je mnogo bolja igra crveno-belih koji su u narednih nekoliko minuta stvorili više šansi nego u čitavom prvom poluvremenu. Dva puta je pokušao Dimitrijević, ali u oba navrata Bandžulić je sjajno intervenisao. Idealnu priliku da povedu sa 2:0 imali su domaći u 56. minutu, kada je Milijaš sjajno prošao po levoj strani i "zavrnuo" loptu, šutirao je Mudrinski sa peterca, ali jedan od defanzivaca Jagodine je sa same gol linije uspeo da spreči siguran pogodak.

Mudrinski je u 64. minutu sa sedam metara sjajno šutirao glavom posle dobrog centašuta u drugom poluvremenu mnogo ofanzivnijeg Pantića, ali na sreću "ukopanog" Bondžulića lopta je pogodila stativu.

Samo minut kasnije dosuđen je penal za Jagodinu! Maksimović je potpuno nepotrebno gurnuo Stojanovića i sudija je opravdano dosudio faul i žuti karton za defanzivca Zvezde, ali glavni arbitar je pogrešio što je pokazao na bvelu tačku, jer se prekršaj dogodio metar van kaznenog prostora. Đurić je izveo penal, Bajković je "pročitao" i odbranio njegov šut, ali lopta se ponovo odbila do Đurića koji je iz "popravnog" zatrseao mrežu i izjednačio na 1:1.

Usledila je velika inicijativa crveno-belih, Dimitrijević jeunekoliko navrata bio u izglednim situacijama da savlada Bondžulića, ali svaki put odbrana Jagodine je izlazila kao pobednik.

U 76. minutu igru je zbog povrede morao da napusti teren, a umesto njega u igru je ušao Vešović.

Ofanzivna igra crveno-belih ostavilo je mnogo prostora za kontranapade Jagodine, što je iskoristio Stojanović u 86. minutu da odlično prođe po desnoj strani. Ušao je napadač gostiju u kazneni prostor, a onda nadomak peterca "zavrnuo" loptu i idealno uposlio usamljenog Đenića, kome nije bilo teško da sa sedam metara zatrese praznu mrežu i donese Jagodini neočekivano vođstvo - 2:1!
Pogledaj vesti o: Jagodina,   Crvena Zvezda

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istorijska pobede Jagodine nad Zvezdom u Beogradu, domaćin pao u 88. minutu!

Izvor: Blic, 03.Nov.2012

Fudbaleri Crvene zvezde neprijatno su iznenadili domaće navijače pošto su u 11. kolu Jelen Superlige poraženi od Jagodine rezultatom 2:1. Crveno-beli su poveli pogotkom Ognjena Mudrinskog na startu drugog poluvremena, ali su gosti do preokreta i prve pobede u istoriji nad Crvenom zvezdom, stigli...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.