Sin heroja sa Košara operisan, predsednik ispunio obećanje

Izvor: RTS, 02.Avg.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin heroja sa Košara operisan, predsednik ispunio obećanje

Sin heroja sa Košara Lazar Milutinović iz Jagodine, za čiju je operaciju novac počelo da sakuplja Udruženje veterana 63. padobranske brigade, uspešno je operisan u Tiršovoj i danas može da stane na noge.
Operaciju do koje je došlo i zahvaljujući pomoći predsedika Srbije Aleksandra Vučića obavio je ruski specijalista ortopedske hirurgije Dimitrije Popkov.
Predsednik se priključio akciji Udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << veterana, koja je organizovala i niz humanitarnih akcija, nakon čega je ipak za operaciju nedostajalo sedam hiljada evra.
Kako mediji prenose, predsednik je nakon što je pročitao o sudbini mladića iz Jagodine, čiji je otac Vladan jedan od heroja sa Košara, preminuo od moždane aneurizme 2015. godine, obećao da će sve troškove operacije i rehabilitacije, preuzeti lično.
Lazar je roden u šestom mesecu, zbog kvara inkubatora Lazar ostao je bez kiseonika, što mu je oštetilo centralni nervni sistem i dovelo do cerebralne paralize. 
Imao je deformitete oba stopala, kontrakture zglobova kolena i dislokaciju obe čašice.
"Kao da sam se u 28. godini ponovo rodio. Mogu da zamišljam šta ću sve da radim kad stanem na noge", rekao je Lazar.

Lazar je dodao da zna da operacija nije čarobni štapić i da će morati u cilju poptune rehabilitacije morati mnogo da vežba. 
"To mi neće biti teško, jer je doktor rešio da me operiše i zbog toga što sam puno vežbao. Uz to, cena operacije je sa 30.000 evra smanjena na 12.000", rekao je Lazar.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.