Ružić: Izmena Poslovnika nije teror većine nad manjinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Izmena Poslovnika nije teror većine nad manjinom

JAGODINA - Šef poslaničke grupe SPS-PUPUS-JS u parlamentu Srbije i predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić izjavio je večeras u Jagodini da predlog izmene i dopune Poslovnika o radu Skupštine "nije nikakav teror većine nad manjinom", već želja da se deblokira rad Skupštine.

Opozicija koja govori o nekakvom navodnom teroru nije u pravu, "ono što se dešava ova dva dana u Skupštini najbolje pokazuje građanima zašto se vladajuća većina opredelila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da predloži jedan ovakav izmenjen i dopunjen Poslovnik", rekao je Ružić na konferenciji za novinare.

"Vladajuća parlamentarna većina se opredelila na ovaj korak, kako bi jednim ad hok pokušajem deblokirala rad Skupštine i da se Skupština bavi poslovima i funkcijama koje ima, pre svega, donošenjem zakona", istakao je Ružić.

Ni jedno pravo ni jednog poslanika nije suspendovano, želja je da rad parlamenta učinimo efikasnijim, u interesu građana, naglasio je Ružić.

Govoreći o predlogu Statuta Vojvodine, Ružić je ocenio da se "podigla bespotrebna prašina u javnosti, jer Statut je samo 'mrtvo slovo na papiru' koji svoj život dobija kroz prateće zakone koji služe za primenu tog statuta".

"SPS traži da svi zakonu budu usklađeni sa Ustavom, a kada je reč o Statutu Vojvodine potreban je najveći stepen saglasja oko jednog ovako važnog dokumenta i oko zakona koji će taj dokument uvesti u život", rekao je Ružić.

On je ponovio da "SPS nikako neće dozvoliti da Vojvodina postane država u državi. Mi na Vojvodinu gledamo kao na autonomnu pokrajinu koja je definisana Ustavom, koja ima određene komparativne prednosti, ali koja ni na koji način ne sme da dovede do toga da se ne promoviše ono što je proklamovana politika vlade, a to je regionalni razvoj čitave Srbije".

"Nadam se da ćemo, posle jedne dobre javne rasprave i sagledavanja sa svih aspekata ovog problema, dobiti predlog koji će biti u interesu svih građana Srbije, a time i Vojvodine", kazao je Ružić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.