Podeljeno 210 junica u Jagodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2011, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podeljeno 210 junica u Jagodini

JAGODINA -

Poljoprivrednim proizvođačima iz opštine Jagodina danas je podeljeno 210 steonih junica, koje je Grad Jagodina kupio u nemačkoj pokrajini Bavarskoj za 450.000 evra.

Pravo na besplatnu junicu imalo je 1.210 domaćinstava iz jagodinskih sela, a izvlačenju imena dobitnika prisustvovao je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ivica Dačić.

"Srbija nema budućnost ukoliko ne ulaže u poljoprivredu i ne pomaže srpskim seljacima. Ako želimo u Evropsku uniju, moramo da znamo da je kod njih jedna od najvećih stavki upravo budžet za poljoprivredu. Žalosno je da Srbija sa ovakvim poljoprivrednim potencijalima uvozi razne poljoprivredne proizvode čak i iz manje razvijenih zemalja", kazao je Dačić.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković najavio je da će Grad svima koji danas nisu dobili junice, omogućiti da ih dobiju u naredne dve godine, jer planira da uveze još 420 grla.

Za kupovinu junica lokalna samouprava u Jagodini je donela odluku da se uzme kredit, ali je Marković rekao da će deo platiti Vlada Srbije iz programa za stimulaciju poljoprivredne proizvodnje.

Vrednost jedne junice je veća od 2.000 evra.

Marković je naglasio da poljoprivrednici svuda u Srbiji treba da imaju "najveće privilegije" - kao u Jagodini.

Prema njegovim rečima, poljoprivrednici u Jagodini ne plaćaju zakup tezgi na pijaci što u drugim gradovima košta i do 15.000 dinara mesečno, besplatno im osemenjavaju krave, svako selo ima dom kulture, sportske terene i ambulantu, a grad ih vodi na sajmove poljoprivrede u Evropi.

Imena dobitnika junica izvlačila je TV-voditeljka Suzana Mančić, a u zabavnom delu programa učestvovale su "Kursadžije" sa TV-Pink.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Junice za stočare iz Jagodine

Izvor: RTS, 15.Avg.2011

U Jagodini podeljeno 210 steonih krava simentalske rase uvezenih iz Nemačke za jagodinske stočare. Vlasnici junica i njihovih teladi, dobijeni javnim izvlačenjem u hali sportova. ..Stočarima jagodinskih sela je podeljeno 210 steonih junica simentalske rase koje su uvezene iz Nemačke. Svaki odabrani...

Nastavak na RTS...

Jagodina: Suzana Mančić podelila 210 junica

Izvor: S media, 15.Avg.2011

Poljoprivrednicima iz opštine Jagodina danas je podeljeno 210 steonih junica iz Bavarske. Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković najavio je da će Grad svima koji danas nisu dobili junice, omogućiti da ih dobiju u naredne dve godine. ..Poljoprivrednim proizvodjačima iz opštine Jagodina danas je...

Nastavak na S media...

Podeljeno 210 junica

Izvor: Press, 16.Avg.2011, 00:57

Sreća presudila - Od 1.210 domaćinstava iz jagodinskih sela, koja su imala pravo na besplatnu junicu, juče su izvučena imena 210 stočara koji će dobiti steone junice, a potom i 210 teladi

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.