POČINJE UPIS U SPORTSKU SREDNJU ŠKOLU U JAGODINI

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČINJE UPIS U SPORTSKU SREDNJU ŠKOLU U JAGODINI

JAGODINA - Gimnazija "Svetozar Marković" u Jagodini, sa tradicijom školovanja gimnazijalaca dužom od jednog veka, ove godine prvi puta, upisaće 30 učenika u sportsko odeljenje. Prijave se primaju sutra i u nedelju (11. i 12.juna), izjavio je direktor Gimnazije Miroslav Veljković.

Ovo je i prvo sporstko odeljenje pri nekoj srednjoj školi u Pomoravskom okrugu, radiće po planu i programu opšteg smera gimnazije, a nastava će biti prilagođena obavezama tih učenika prema treninzima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i utakmicama, objasnio je Veljković.

Za upis u sportsko odeljenje, pored obaveznog završnog ispita koji se polaže u matičnim osnovnim školama 23. i 24. juna, budući kandidati moraju da prilože potvrdu da se aktivno bave sportom.

"Potvrde, overene u granskom Sportskom savezu, učenici dobijaju u klubu u kome treniraju. Boduju im se sportski rezuiltati postignuti u osmom razredu škole. Reprezentativci će dobiti još deset bodova, a medalje osvojene na republičkim takmičenjima donose osam bodova", rekao je Veljković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.