Majur dobio Dom kulture i Klub penzionera

Izvor: Glas javnosti, 01.Maj.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majur dobio Dom kulture i Klub penzionera

JAGODINA - Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković otvorio je u Majuru, drugom po veličini selu na području Jagodine, Dom kulture i Klub penzionera, adaptirane i opremljene sredstvima Skupštine grada.

- Dom kulture opremljen je za sve potrebe sela, zabave, svadbe, krštenja, a grad je kupio i poklonio i pribor za jelo za 250 ljudi - rekao je Marković.

U Domu su i prostorije za rad Saveta Mesne zajednice, Šah >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kluba, Kulturno-umetničkog društva.

Marković je obećao prvom paru iz Majura, ako je jedan član stariji od 38 godina, uz 3.000 evra u kešu koje daje Skupština grada, i organizaciju i sve troškove svadbe u ovom domu.

On je podsetio da je ovo selo sa 930 domaćinstava 18. aprila dobilo zdravu pijaću vodu iz gradskog vodovoda, a radove je finansirala Skupština grada i bivše Ministarstvo za investicioni plan.

- Do kraja godine meštani će dobiti i gas, a u roku od mesec dana biće sanirana i asflatirana sva oštećenja na putevima u selu - obećao je Marković.

U poslednjih pet godina na području opštine Jagodina sagrađeno je novih ili potpuno rekonstrisanio 45 domova kulture i opremljeni sredstvima iz lolaknog budžeta.

- I Klub penzionera u Majuru je uređen i opremljen inventarom koji je kupljen sredstvima Skupštine grada, u njemu su zaposlena dva radnika kojima će plate do kraja godine isplaćivati Skupština grada - napomenuo je Marković.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.