Lezbejke Jagodine uzvraćaju udarac!

Izvor: B92, 19.Sep.2011, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lezbejke Jagodine uzvraćaju udarac!

Jagodina -- U Jagodini, gradu čiji se gradonačelnik Dragan Marković "istakao" po homofobnim izjavama, danas osvanuli grafiti podrške LGBT osobama.

Na više lokacija u tom gradu su na asfaltu prikazane siluete dve žene u zagrljaju, sa natpisom "Lezbejska scena, ne prelazi!", kao aluzija na slične natpise na uličnim lokacijama kriminalističkih uviđaja.

Takođe, na više mesta je uočljiva i mala zidna ilustracija uz natpis "Ljubi bližnju svoju".

Podsetimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lider Jedinstvene Srbije i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma je više puta povodom Parade ponosa koja je najavljena za 2. oktobar u Beogradu izjavio da se tom manifestacijom LGBT građani "rugaju građanima Srbije".

On je za taj datum u Jagodini najavio "Pravu paradu ponosa", umesto "beogradske parade srama".

"Biće to šetnja najmanje dve hiljade devojaka i mladića u narodnoj nošnji uz učešće brojnih folklornih grupa. To je srpska tradicija i pravo pravoslavlje. To je ponos Srbije", rekao je Marković.

Lezbejke Jagodine, očigledno, misle drugačije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.